Bakgrund HorseHage

Historien om HorseHage började 1976 på den engelska landsbygden nära Paignton i Devon. En veterinär gjorde en förbigående anmärkning på foderproduktionen till lantbrukaren Mark Westaway. “Varför kan ingen tillverka foder speciellt för hästar, istället för att fodra med något menat för boskap?”

Idén grodde i Mark Westaways tankar. Han kom ihåg när hö gjordes i en höstack och att utsidan togs bort före utfodring för att avslöja sötdoftande hö inuti. Grunden till den goda kvaliteten låg i att gräset jäste något inne i höstacken och att torrsubstansen var korrekt.

Mark Westaway försökte återskapa denna process genom att hugga gräset och pressa balarna innan det blev för torrt och sedan packa balen i en dubbel plastsäck. Flera år gick åt i sökandet efter rätt produktionsteknik och paketering, speciellt för att finna en maskin som kunde göra jobbet. Till slut tillverkades maskinen av Mark Westaway själv i samarbete med ingenjören Roy Parris, som fortfarande samarbetar med företaget idag.

Mark Westaway & Son utnämndes 1983 till kunglig hovleverantör. Detta efter att Drottningen av Englands häst “Burmese” utfodrats med HorseHage, då den led av andningsproblem. Han är en av tiotusentals ponnyer och hästar som har haft glädje av HorseHages dammfria egenskaper. HorseHage har också levererats till det brittiska landslaget i fälttävlan vid varje OS sedan 1984.

ROYALWARRANT

Mark Westaway ger två huvudsakliga anledningar till HorseHages framgång:

“Det är en naturlig produkt utan tillsatser och är det närmaste du kan komma naturligt gräs. För det andra gynnar det inte bara hästens andningssystem utan även dess matsmältningssystem. 25 års produktion har givit oss all den kunskap och erfarenhet vi behöver för att kunna skapa en högkvalitetsprodukt och våra försäljningssiffror bevisar detta.”